КЗК влезе в офиса на Съюза на българските мелничари

Migration Image

Комисията за защита на конкуренцията е извършила проверкав офиса на сдружение Съюз на българските мелничари на 21 септември. Тя е в рамките на образувано производство за разследване на евентуално нарушение на Закона за защита на конкуренцията или на Договора за функционирането на Европейския съюз.

Проверката е във връзка с резултатите от инициирания през март 2012 г. секторен анализ на конкурентната среда на взаимосвързаните пазари по веригата пшеница-пшенично брашно-масов пшеничен хляб.

При проверката на КЗК са съдействали представители на МВР. Тя е направена след получено съдебно разрешение от Административния съд в София.

От офиса на дружеството са иззети копия от документи, съхранявани на хартиен носител, а чрез използване на специализирано оборудване са иззети и документи, съхранявани на електронни и други цифрови носители на информация.

Предстоящият подробен анализ на събраните документи ще покаже дали са налице доказателства за предявяване на твърдения за извършено нарушение на Съюз на българските мелничари, отбелязва комисията. В случай че такива бъдат предявени, ответната страна ще има възможност да упражни правото си на защита. След приключването на процесуалните действия по преписката, КЗК ще се произнесе окончателно по случая.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст