Александър Панталеев влезе в УС на КТБ

Migration Image

На 2 октомври Надзорният и Управителният съвет на ТБ Корпоративна търговска банка АД – София (КТБ) са гласували промени в оперативното управление и представителството на КТБ, съобщиха от финансовата институция.

Александър Мирославов Панталеев, настоящ прокурист на банката, е избран за член на Управителния съвет и изпълнителен директор на КТБ АД. Подуправителят на БНБ, ръководещ Управление Банков надзор, е издал одобрение на банкера да заеме двете длъжности.

Във връзка с новия избор на Александър Панталеев, Управителният съвет на КТБ е взел решение за даване на предварително одобрение на действията на изпълнителните директори по оттегляне на упълномощаването на търговския управител (прокурист) Александър Панталеев.

Корпоративна търговска банка АД е уведомила БНБ за взетите решения за промени в състава на Управителния съвет и за оттегляне на упълномощаването на прокуриста, с оглед изричното или мълчаливо одобрение на тези решения от централната банка. След това следва вписване на промените в Търговския регистър.

Александър Панталеев е роден през 1970 г. в София. Той е магистър по маркетинг и мениджмънт от УНСС. Има следдипломни квалификации и специализации в областта на международните счетоводни стандарти, управление на кредитни рискове, платежни системи и други.

Банкерът започва кариерата си през 1995 г. като кредитен инспектор и специалист в дирекция Инвестиционно кредитиране в Централна кооперативна банка АД. Постъпва в КТБ като кредитен инспектор през 2000 г., а от юни 2003 г. е началник на управление Кредитиране. Избран е за прокурист през декември 2009-а.

nbsp;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст