Не съм връщал Младен Георгиев в МВР

Migration Image

Г-н Червеняков, вярно ли е твърдението, че оперативният работник, който се е опитал да вербува Бойко Борисов – Младен Георгиев, се е върнал на работа в МВР с вашите протекции?

– Най-интересното е, че това го чух от Красимир Райдовски, а той откъде го знае, може само той да ви каже. Разбира се, имаше и услужлива реплика от страна на водещата на предаването, в което той гостува: Да, и аз съм чувала такова нещо. Това са поредните басни, които се разпространяват в българския политически фолклор. Наскоро се снабдих с постановление на районната прокуратура, която извърши проверка за твърденията, че съм бил в къща на Сретен Йосич и че колата ми е стояла цяла нощ пред дома му. Оказа се, че т.нар. свидетел на обвинението Джамов нито знае каква кола карам, нито каква марка е, нито какъв модел е, нито какъв цвят е. Но той бил чул, че имам някаква такава кола. А при проверката в Гранична полиция се оказа, че нито аз съм бил в посоченото време в Сърбия, нито пък колата ми изобщо е излизала от България във въпросната година. И това, и историята с Младен Георгиев са лъжи, но приемам, че това са някои от нещата, които ще ни съпътстват до изборите.

Познавате ли се с Младен Георгиев?

– Мисля, че съм го виждал, но нямам никакви близки контакти с него. Може да сме били някой път в обща компания, в която са били най-малко 10-20 души. Не съм имал личен разговор с него и не е вярно, че съм го връщал на работа. Твърденията, че съм кадрувал в МВР, ДАНС или в силовите структури, са абсурдни. Но, както добре се знае, най-лесно е да се раждат легенди в българската политика.

Какво смятате, че се цели с пускането на папката Буда точно сега?

– От доста време се говори за връзките между сегашното управление и организираната престъпност. И за участието на Бойко Борисов в смутните години на прехода между 1990 и 1996 -1997 година. Очевидно е, че там има много бели петна, че истината не е ясна и че липсва каквато и да е било информация,освен тази, която изтече в доклади на американските служби, американски конгресни издания, в швейцарски доклади и т.н. В тази насока сме длъжници на обществото и трябва да кажем къде е участвал Бойко Борисов, защо е участвал, какви са контактите му с определени хора и по какъв начин се е стигнало по-късно до включването му в управлението и политиката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст