Общо 850 млади предприемачи участват ТФ ФЕСТ в Пловдивския панаир

Migration Image

Рекорден брой млади предприемачи ще се конкурират на изложението ТФ ФЕСТ, което ще се проведе на 18 и 19 април Международния панаир в Пловдив. Участват над 850 ученици и студенти от България, Гърция, Косово, Люксембург, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора. Те ще покажат как работят създадените от тях 125 виртуални предприятия от различни браншове, банки, митнически и данъчни служби. Единственото в България професионално състезание с международно участие се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ) в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, компании и работодатели. Целта е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до реалните условия на работа. Прилага се интегрирано обучение по икономика, компютърни умения, бизнес администрация, роден и чужд език. ЦУТФ е част от Световната мрежа на тренировъчните предприятия, което дава допълнителни възможности за повишаване на квалификацията на утрешните ръководители и служители на фирми.

Младите предприемачи ще се състезават в 13 конкурса и ще презентират свои проекти. Академия bdquo;Корпоративна социална отговорностrdquo; и Годишна среща на Българския младежки форум на бизнес лидерите включва още програмата на ТФ ФЕСТ 2013. Ще бъдат връчени и две специални награди – за социално отговорен бизнес по инициатива на Българския форум на бизнес лидерите и за защита на интелектуалната собственост по инициатива на Министерството на икономиката.

Поредното 16-то издание на ТФ ФЕСТ е най-успешното досега. Миналата година форумът събра 720 младежи от 108 фирми. Те предлагаха банкови услуги, застраховки, имоти, автомобили, козметика, бижутерия, хранителни продукти, сладкарски изделия, туристически пакети, модни облекла, грим и прически, озеленяване, мебели и дърворезба, строителни материали и други продукти. Участниците бяха от четири държави.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст