Масирани проверки по границата заради летния сезон

Migration Image

Служители на Главна дирекция bdquo;Гранична полиция и дирекция bdquo;Инспекторатrdquo; извършват проверки на граничните пунктове Калотина и Капитан Андреево за осигуряване на нормалното протичане на туристическия сезон. Това съобщи МВР.nbsp; Предвижда се проверките да продължат до края на активния туристически сезон – 15 септември. Мерките са свързани с осигуряване на нормален пропускателен режим на границата и противодействие на престъпленията спрямо чужди граждани, пътуващи по републиканската пътна мрежа.

Екипите провеждат разговори с транзитно пътуващите чужди граждани за преминаването им през сръбско-българската и българо-турската граници. От средата на юни досега са проведени общо около 1500 беседи с пътуващите за Турция чужденци, касаещи извършените им на влизане в България гранични проверки (време за изчакване, начин на провеждане на проверката, отношение към пътуващите). Проверяващите се интересуват от стойността и издаването на касови бонове за закупените от пътниците винетни стикери, контрола от служителите на Пътна полиция по време на пътуването им по пътищата на страната и граничните проверки при напускане на българската територия. Анкетираните чужди граждани изразяват положително мнение по отношение на преминаването през граничните пунктове и движението по пътищата на страната.

На пунктовете Калотина и Капитан Андреево има информационни табели на английски и турски език, от които пътуващите се информират за начина на подаване на сигнали за корупционни прояви спрямо тях. Информация има и за цените на винетните стикери.

Предприети са действия за недопускане на евентуални длъжностни престъпления и от другите служби за задължителен граничен контрол.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст