ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вицепремиерът Цветлин Йовчев и еврокомисарят Кристалина Георгиева обсъдиха сценариите за кризата в Сирия

Migration Image

Хуманитарните аспекти при възможните сценарии за развитие на кризата в Сирия обсъдиха на среща в Министерството на вътрешните работи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и европейският комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.

Двамата споделят обща оценка за заплахите и рисковете, пред които може да бъде изправена нашата страна при евентуално развитие на кризата в Сирия. Вицепремиерът и европейският комисар обсъдиха потенциалните възможности страната ни да потърси международна помощ при разрешаването на евентуален бежански проблем у нас. Комисар Георгиева запозна министър Йовчев с инструментите за оказване на солидарност по линия на Европейския съюз.

Вицепремиерът подробно запозна европейския комисар както с плана на българското правителство за противодействие на негативните ефекти от кризата в Сирия и нейното разширяване, който бе одобрен от Съвета по сигурността към Министерския съвет, така и с конкретните мерки за засилване на контрола върху българската граница като част от външната граница на Европейския съюз.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст