Трезор

Migration Image

Общо 225 чуждестранни финансови институции, които са лицензирани в ЕС, могат свободно да предоставят услугите си в България, без за това да им е необходим лиценз от БНБ. Те са изброени в специален списък на Централната банка, като в него фигурират имената на Ейч Ес Би Си, Роял Банк ъф Скотланд, Джей Пи Морган, Морган Стенли, Креди Сюиз, Ю Би Ес и други.

nbsp;

По искане на ОББ частен съдия – изпълнител е изнесъл на търг хотел Родина. Първоначалната цена, от която ще започне наддаването, е 44.43 млн. лева. Хотелът е собственост на Родина Турист АД, собственост на скандалноизвестния бизнесмен Васко Нинов, който през тази година бе арестуван в Гърция за трафик на наркотици.

nbsp;

Производственото оборудване на двадесет компании ще бъде предложено на търгове през следващия месец. Сред тях са машините на ОЦК АД Кърджали, които се продават, за да удовлетворят кредитора на предприятието – Първа инвестиционна банка. Първоначалната цена, от която ще започне наддаването за тях, е 2.27 млн. лева. По искане на Райфайзенбанк (България) пък на търг са изнесени машините на Капитан Дядо Никола АД. Минималната цена, при която е възможно те да бъдат закупени на търга, е 1.08 млн. лева.

nbsp;

Провидент Файненшъл България, която е част от британската група Интернешънъл Пърсънъл Файненс (IPF), международен лидер в предоставянето на кредити по домовете, ще представи своя бизнес модел и инвестиционното си предложение за България. На събитието ще присъстват посланикът на Великобритания у нас Негово Превъзходителство Джонатан Алън, Джерард Раян – главен изпълнителен директор на Интернешънъл Пърсънъл Файненс, и Дейвид Броудбент, финансов директор на Интернешънъл Пърсънъл Файненс.

nbsp;

През юли има леко повишаване на годишния процент на разходите и по потребителските, и по ипотечните заеми в лева. Според данните на БНБ при потребителските кредити средният размер на ГПР е нараснал от 12.08 на 12.32%, което се дължи на поскъпването на заемите, отпускани за срок над пет години. При ипотечните кредити ГПР през юли се е увеличил от 7.59 на 7.69 процента.

nbsp;

ОББ е основен спонсор на международния фестивал Сцена на кръстопът, който традиционно ще се проведе между 10 и 23 септември 2013 г. в Пловдив. Подкрепата на това културно събитие е част от дългосрочната политика на банката в областта на изкуството и културата в България.

nbsp;

Родителите на ученици ще отделят средно по 354 лв. за стоки, с които детето им да посрещне първия учебен ден, показва проучване на международния картов оператор ВИЗА. Около 20% от анкетираните семейства ще заплатят избраните артикули с банкова карта. Близо 30% от планиращите покупки ще пазаруват онлайн, като най-често ще използват виртуални магазини, за да се сдобият с обувки, дрехи и раница.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст