Над 100 сирийци задържани на границата

Migration Image

125 сирийци са задържани при опит да преминат нелегално турско-българската граница през денонощието, съобщиха от пресцентъра на МВР. По информация на Националния оперативен щаб за последното денонощие – от 6.00 часа в четвъртък до 6.00 часа тази сутрин, служители на ГД Гранична полиция са установили 136 лица, преминали нелегално турско-българската граница, от които 125 са граждани на Сирия.

Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 2850 лица, капацитетът е надхвърлен с 28 души. Основен проблем в работата РДГП – Елхово е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците и специализираните домове на Дирекция Миграция – МВР.

Командировани са служители за усилване охраната на държавната граница, за охраната и съпровождането на задържаните лица, за обработка на документите и полицейска регистрация.

Започна работа на нов център за настаняване в София. Той е базиран в кв. Военна рампа . Към момента капацитетът му е за 500 места. Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване.

Актуализиран е съставът на екипите от медицински специалисти, които ще извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци. Към момента няма и риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст