Местан не смята, че е време за избори

Migration Image

nbsp;

bdquo;Сега не е време за предсрочни избори. Убеден съм, че недоволството е от всички парламентарни групи в 42-то Народно събрание и българските граждани са абсолютно справедливи в своята остра критика. Това заяви лидерът на ДПС Латви Местан в кулоарите на парламента. Гневът е разбираемо чувство, когато наблюдават какво става трети ден в парламента, посочи още Местан. Той декларира, че Движението за права и свободи не бяга от отговорност. Според него обаче, Народното събрание е разделено на две. Има парламентарни групи, които искат да преодолеят това състояние, искат да осигурят на парламент условия за нормална работа, за да не станат гражданите свидетели на подобни грозни сцени, парламентът да работи в интерес на обществото, но други го саботиратrdquo;, каза още лидерът на ДПС.

Той обвини депутатите от ГЕРБ, че с отказа им да влязат в пленарната зала и да се регистрират технически поставят кворума в зависимост от Атака. bdquo;Не знам на какво се базира изводът, че bdquo;Атакаrdquo; диктува дневния ред. Когато ГЕРБ реши да не влезе, кворумът става зависим от bdquo;Атакаrdquo; и това е факт. Това обече не означава, че bdquo;Атакаrdquo; определя дневния ред. Попитайте г-н Бойко Борисов защо придава такава тежест на bdquo;Атакаrdquo;, заяви Местан.

Той за пореден път посочи, че политеческото представяне на партиите в това Народно събрание е по волята на гласоподавателите, но отговорността на политиците е да намерят решението на задачата и да съставят кабинет, който да управлява страната. В противен случай отказът от съставяне на кабинета ще бъде директно непризнаване на резултатите от вота. Все едно казвате на избирателите ndash; вие ни изпратихте в това Народно събрание, обаче ние не можем да влезем в ролята сиrdquo;, заяви Местан. Според него подобно поведение е бягство от отговорност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст