Съветниците в Шумен одобриха заема от Фонд ФЛАГ

Migration Image

Общинските съветници в Шумен одобриха тегленето на заем от Фонд ФЛАГ в размер на 2.25 млн. лв., съобщиха от местната администрация. Вече е факт и решението на фонда да отпусне искания от община Шумен кредит. Сега до фонда ще бъде изпратено и решението на общинския съвет, което е съпътстващо условие при тегленето на заем.

Средствата от заема ще бъдат използвани за реализацията на проект Създаване на високотехнологичен лъчетерапевтичен център в Шумен. Той е на стойност над 6 млн. лв. и предвижда оборудване с високотехнологична апаратура на Онкоцентъра.

Срокът за изплащане на кредита ще е единадесет месеца, а месечната лихва е 9649 лева. Средствата ще се ползват за разплащане към фирмата доставчик на оборудването в онкологичния център. Краткосрочният общински дълг ще бъде обезпечен чрез плащанията от Управляващия орган съгласно Договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма Регионално развитие. Фонд ФЛАГ предвижда облекчение за общините като възстановява 70% от лихвените плащания, т.е. общината ще плаща по дълга само една трета от лихвите.

Съветниците решиха дължимите лихви по кредита да бъдат включени в Бюджет 2014 на общината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст