ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Иван Костов: Никакво партньорство с ГЕРБ

Migration Image

Бившият лидер на ДСБ Иван Костов, заяви че е невъзможно партньорство на Реформаторския блок с ГЕРБ.

Костов подчерта на среща със своите симпатизанти в Кърджали, че ГЕРБ носи основната вина за сегашното състояние на страната, а партньорство с Борисов и с Цветанов би навредило абсолютно на всеки. Затова на предстоящото през март национално събрание на Реформаторския блок той смятал да постави категорично въпроса за отношението към ГЕРБ.

Според Костов меката зима облекчила сметките на хората и не правела кризата толкова остра.

"Европейските избори са начин всичко да се прехвърли върху тях. Един вид, който и да протестира, ще му се каже да отиде да гласува и да определи с вота си какво иска. Теза на лабораторията е тази особена роля на евровота", посочи бившият премиер.

Според анализите на лабораторията европейските избори са много по-важни от националните, защото извънредният вот през миналата година е създал много нестабилна управленска конструкция, опряна на вота на Атака.

"А това носи големи минуси, най-вече на БСП, от което се възползват Георги Първанов и хората му в АБВ. Предстоящите избори са нещо като реванш, като повторен избор – управляващи и опозиция ще си премерят отново силите и ще се види кой има право да бъде във властта. Трябва да се следят шансовете за преминаване на прага, защото който не ги прескочи, му предстои мрачно бъдеще. В този смисъл евроизборите ще играят ролята на сито – ще отсеят многото кандидати за Европарламента", коментира още Костов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст