ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Московский кредитный банк” с IPO тази година

Migration Image

Руската регионална финансова институция – “Московский кредитный банк”(МКБ), ще проведе през 2014 г. своето първо публично пласиране на емисия акции(IPO), съобщава вестник “Известия” като се позовава на мажоритарния собственик на трезора Роман Авдеев, който контролира 85% от наличните акции чрез своя концерн “Россиум”. “От своите планове за IPO ние няма да се откажем дори при влошаване на пазарната конюнктура”, съобщил убедено Авдеев.

Публичната емисия най-вероятно ще се реализира на Лондонската фондова борса(LSE), а самите акции ще се пласират по открита подписка. Става дума за около 40% от уставния капитал на трезора, а организатори на IPO ще станат инвестиционни институции като Sberbank CIB, Morgan Stanley и Citibank.

Общо в хода на IPO “Московский кредитный банк ” планира да привлече около 500 млн. долара. “Имаме предварителни договорки с водещи световни инвестори , в т. ч. и с инвестиционни фондове”, пояснил източник на вестника. Парите, изкарани от IPO, ще послужат за превръщане на МКБ в национална кредитна институция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст