ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отличиха проект на МОСВ

Migration Image

Информационната система за защитените зони от Натура 2000, на Министерството на околната среда и водите, и проект на „Веолия Енвиронман България“ грабнаха първите отличия в конкурса „ИТ проект на годината – 2013“. Състезанието се провежда в две категории и се организира от в. „Компютъруърлд България“, който е част от „ICT Media“. Наградите бяха връчени на официална церемония в столицата.

В категорията „Администрация“ проектът на министерството се е пребори с общо 13 други. Два обаче се наредиха като подгласници на почетната стълбичка. Първият от тях е „Създаване на речна информационна система в българската част на р. Дунав“, който е на „Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Другият проект пък е на Националната агенция по приходите и представлява електронен регистър за подобряване дейността на агенцията в сътрудничеството й с ЕС при събирането на публични вземания. Подгласниците получиха почетни грамоти, които връчи ръководителят на Управляващия орган на ОП „Административен капацитет“ Моника Димитрова-Бийчър.

Във втората категория на конкурса „Корпоративен сектор“, наградата на победителя връчи изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия Евгений Иванов. Първенец бе проектът за автоматизирано управление във водните компании и сектора на услугите. Той е на „Веолия Енвиронман България“, търговски отдел на „Софийска вода“ АД. След него се наредиха проектите на „Приста ойл груп“ и на „ДЗИ – Общо застраховане“ ЕАД.

Специалната награда в надпреварата връчи управителят на „ICT Media“ Недялка Йоловска. Отличието бе присъдено на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“. Призът се връчва за особен принос за развитието на електронните услуги в администрацията. Агенцията пък е отличена за проектът си, свързан с интегрирането на електронна съобщителна мрежа и национална мрежа на държавната администрация.

Конкурсът се провежда за десета година, а за шеста е подкрепен от Банка ДСК. Една от главните цели на „ИТ проект на годината“ е да бъдат отличени най-значимите проекти в сектора на информационните технологии. Конкурсът популяризира и опитът в изграждането на информационни системи, както и значимостта и ролята на технологиите в родните компании. Проектите, които са се включили в надпреварата, са общо двадесет и четири.

Мая Иванова

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст