ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Новият НК ще бъде обсъден с граждански организации на 18 март

Migration Image

Проектът за нов Наказателен кодекс ще бъде обсъден с представители на гражданските организации и движения на 18 март 2014 г.(вторник). Това ще е първото от поредицата обществени обсъждания на проекта, организирани от Комисията по правни въпроси на парламента съвместно с Министерството на правосъдието.

За участие ще бъдат поканени представители на гражданските организации и движения, които са заявили желание за това на посочения имейл-адрес. При желание до Комисията по правни въпроси могат да се изпращат и писмени становища по проекта за нов Наказателен кодекс.

На 31 януари 2014 г. в Народното събрание беше внесен проект за нов Наказателен кодекс. Значението на този нормативен акт предполага съдържащите се в него предложения да бъдат обсъдени във възможно най-широк формат и да се чуят повече мнения по концепцията на проекта, както и по отделните текстове в него. Осигуряването в максимално възможна степен на ефективност на дискусиите предполага провеждането им в два формата:

– обсъждане с участие на граждански организации и движения и

– обсъждане в рамките на професионалната юридическа общност.

Целта е идеите, генерирани в рамките на първата дискусия, да бъдат след това обсъдени в обобщен вид за възможната им юридическа реализация в проекта с представителите на професионалната юридическа общност. Спецификата на материята изисква между двете обсъждания да има достатъчно време за обобщаване на мненията, изразени по време на първата дискусия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст