Борисов готов на “компромис”, праща свои депутати за бюджета на касата

Migration Image

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново промени позицията си по отношение на актуализацията на бюджета и обеща да изпрати свои депутати на извънредното заседание на парламента в понеделник, за да гласуват окончателно ремонта на бюджета на Здравната каса.

"Ще гласуваме бюджета на Орешарски и Чобанов. Повече от това от ГЕРБ не може да се иска", заяви той и изрази готовност още веднъж да направи компромис. Борисов обясни, че е взел това решение заради пациентите и лекарите.

Лидерът на ГЕРБ призова мнозинството да каже от колко депутати има нужда в понеделник, така че да  осигури необходимия кворум от 121 народни представители и да се отпуснат още 225 милиона лева на Здравната каса. „Колко ви трябват – 10-15 души?", обърна се Борисов към БСП и ДПС.

Той не пропусна да изрази огорчението си от това, че е бил набеден в "брак" с ДПС.

„Много е обидно от БСП да ни викат "Горчиво", след като благодарение на ДПС се изживяваха като управляващи“, оплака се Борисов. "Обидно ни е да бъдем от страната на булката", възмути се още той.

И въпреки че отрече партията му да е сближила позиции с ДПС, Борисов отново застана зад гърба на Лютви Местан. "Явно всички обвиняват ДПС в какво ли не, но когато дойде време да се взимат важни решения, те се държат най-отговорно", коментира той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст