Видинският кмет на свобода срещу 30 000 лв. гаранция

Migration Image

Пуснаха кмета на Видин под гаранция от 30 000 лева. Прокуратурата ще внесе в съда искане той да бъде отстранен от длъжност. Обвиненията срещу Герго Гергов са за длъжностно престъпление, както и за притежание на боеприпаси и антики.

Герго Гергов беше задържан вчера от служители на ДАНС. Според очевидци Гергов е бил прибран в полицейски служебен автомобил от петима служители на ДАНС. Арестът идва дни след разкритията на предаването “Разследване” по Нова телевизия за злоупотреби в община Видин.

Става вероятно дума за аферите на кмета и за странни обществени поръчки, които той провежда. Документите показаха, че от две години, малко след като 33-годишният Гергов е избран за кмет, общината започва да купува от частна фирма на двойни цени храните на детските градини. Така, снабдявайки на едро, кметът плаща за едно яйце 28 стотинки на фирмата-доставчик, при положение че в магазина си същата фирма продава същите яйца на дребно за 14 стотинки. Това се отнася и за останалите продукти. Общата сума, платена на тези цени, е около 1 милион лева.

Документите показаха още един факт – две години общината работи със спомената фирма-доставчик без обществена поръчка за половината от храните.

Веднага след излъчването на материала областното ръководство на БСП свали доверието си от кмета.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст