Край! 42-то Народно събрание отиде в историята

Migration Image

"Уважаеми колеги, 42-то Народно събрание приключи работа. Факт е, че имаше кратък живот, работеше в трудна среда, под граждански натиск, но прие много закони в интерес на гражданите", така зам.-председателят Мая Манолова закри работата на парламента. Тя пожела успешна и честна предизборна кампания на политическите сили.

Очаква се 42-ото Народно събрание да бъде разпуснато официално с указ на президента в сряда (6 август).

По две стъклени чаши в червени кутии, увити с панделка в цветовете на българския триколоьор получиха депутатите в последното заседание на този парламент. Подаръците от ръководството на Народното събрание посрещнаха народните представители на банките им.

Преди това на извънредно заседание депутатите приеха на второ четене актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

С приетата промяна ще бъде направен допълнителен трансфер от държавния бюджет по бюджета на НЗОК в размер на 225 млн. лева.

Средствата се предоставят като допълнителен трансфер по бюджета на НЗОК за сметка на намаление на бюджетните взаимоотношения на централния бюджет с бюджетите на съответните първостепенни разпоредители.

Депутатите приеха и отпускането на 50 млн. лева за бедстващите хора и райони след наводнението в Мизия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст