ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петричка бизнесдама в ареста, търсила помощ от полицията

Migration Image

Бизнес дама от Петрич, съпруга на ексченге, е била арестувана за 24 часа, след като потърсили преди това съдействие от местни полицаи, пише “Струма”. Куриозният случай не е огласяван досега в полицейски бюлетин.

Към 23.30 часа Елка Стоянова се прибирала със съпруга си Георги Стоянов и дъщерята Филка в дома им на ул. “Долна Джумая” и заварили на тротоара пред къщата си четирима младежи на възраст 22-23 години, които разговаряли на висок тон и плюели семки. Тъй като същият ден бил погребан бащата на екс-ченгето, Елка направила забележка на четиримата и ги приканила да си ходят. Младежите и  отговорили, че улицата не е на семейството й и най-добре да си затворят прозорците.

Жената позвънила в полицията за съдействие. Пристигналите полицаи помолили разправящите се страни за тишина, но жената не спирала да говори, а съпругът й посъветвал колегите си да поискат личните карти на младежите. Подразнени от препоръката и приказките на бизнесдамата, униформените поискали нейните документи, прочели името й на висок глас, за което тя насочила словесната си атака към ченгетата.

На заплахата, че ще я задържат, жената сама влязла в патрулката. На младежите и на цялото семейство са съставени протоколи за полицейско предупреждение да не се саморазправят, но дамата е откарана в полицейското управление в Петрич, където й е издадена заповед за 24-часово задържане за дребно хулиганство.

На следващия ден петричкият районен съд е постановил оправдателна присъда. Бизнес дамата ще обжалва пред ВАС и наложените на семейството й актове за административно нарушение. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст