ФИФА удари жестоко далаверата “уредени мачове”

Migration Image

ФИФА потвърди наказанията на 13 футболисти от Естония и Словакия за манипулиране на мачове, като две от санкциите са много тежки. Един играч получи доживотна забрана да се занимава с футбол, а друг е лишен от права за 25 години.

Словашката федерация наложи лишаване от състезателни права на Иван Ходур и Роберт Рак съответно за 11 и 15 години заради манипулирането на резултати от контролни срещи през 2011 г. Ходур има и друго наказание от 14 години, наложено му на 17 декември 2013 г. заради друг случай на уредени двубои. Така цялото му наказание възлиза на 25 години.

Този случай стана известен в началото на годината, когато шестима словашки футболисти, включително и Иван Ходур, получиха наказания между 11 и 14 години заради манипулирането на няколко мача от местното първенство през сезон 2013/14.

Естонската футболна федерация наказа десет футболисти (като осем от тях имат и стари санкции) с лишаване от състезателни права до 1 март 2015 г., а двама няма да могат да играят до 31 декември 2014 г.

За тези 12 случая се очаква до края на годината да бъдат обявени и парични глоби. Има и един случай с играч, който получи доживотна забрана да участва в дейности, свързани с футбола – Ярослав Дмитриев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст