ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НАП разпродава вече имотите на клана Рашкови

Migration Image

Приходната агенция е описала нивите на Кирил Рашков и жена му Костадинка край спиртоварната им в пловдивското село Катуница. Наред с тях, в списъка за бъдеща продан са и бивши селскостопански постройки, също са собственост на съпрузите Рашкови.

Още на 16 септември инспектори от НАП, митнически служители и полиция с вещо лице са огледали поземлените имоти и постройките, върху които има обезпечителни мерки за принудително събиране на данъци и осигуровки. В същия ден данъчните са описали и двете къщи на Рашкови в селото. Едната на ул. “Марица” е първата къща на Кирил Рашков в Катуница, която през годините е била достроявана незаконно. Вторият палат на ул. “Ягода” е собственост на дъщерята Събка Рашкова.

Междувременно стана ясно, че внукът на Кирил Рашков – Ангел, който лежа в затвора за рушвет на пътни полицаи и шофиране без книжка, е бил засечен в пункт за скрап .“Идват с микробуси, товарят някакви метали и ги изнасят, за да ги продават за скрап”, казаха местни хора. Именно заради появилите се информации, че Рашкови изнасят нещо от спиртоварната, в Катуница бе изпратен митнически екип.

Целта на проверката е да се види дали Рашкови действително пазят спиртоварната или я “обезкостяват” тайно от новия й собственик в лицето на държавата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст