ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Напролет започва строежът на АМ “Хемус”

Migration Image

Строежът на отсечката от Ябланица до Плевен от Автомагистрала "Хемус" може да започне през пролетта на следващата година. Това съобщи пред журналисти служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова.

За нея ще искаме пари по ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура". Готов е техническият проект и в момента текат процедури за избор на изпълнител за строителството.

"Предложили сме цялата автомагистрала "Хемус" в програмата, но в частта от Велико Търново до Шумен ще се финансира със заем на Европейската инвестиционна банка", каза още министър Николина Ангелкова.

България е предложила и довършването на лот 3 на автомагистрала "Струма" в 64-километровата отсечка, в която вторият подлот е тунел с дължина 15.5 км.

"Строежът на третия лъч на метрото, който трябва да свърже бул. "Ботевградско шосе" с кв. "Овча купел", ще започне с отсечката от бул. "Янко Сакъзов" до жк "Борово" Това е най-сложната част от маршрута и ще се финансира с пари от оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 – 2020 година", каза Ангелкова.

Също на средства от нея ще разчита и частта на метрото от бул. "Черни връх" до Paradise mall. България е предложила проекти за 4 млрд. лева за финансиране по програмата, но нейния бюджет е 1.9 милиарда евро. Това е наложило актуализиране на проектите.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст