ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Паранормално

Лого Параграф

След случилото се с тефтерите на Филип Златанов много се се изкефих на новината от Софийската военноокръжна прокуратура, че делото за нерегламентираните полети с военни самолети и хеликоптери, извършени от държавното ръководство по време на управлението на ГЕРБ, продължава.

Не ме разбирайте погрешно – кефя се не заради това, че евентуално заподозрените могат да стигнат до съд. Дори не си и помислям, че това може да се случи. Просто си представих как някое веществено доказателство излита във въздуха и изчезва под носа на шокирано вещо лице. И после прокуратурата образува преписка за кражба срещу неизвестен извършител.

Това е напълно възможно. Помним как на Стилиян Георгиев, обвиняем за убийството на Милчо Бонев – бай Миле, му изчезнаха маратонките, които бяха основно веществено доказателство по делото. А по делото срещу бившата барета Алексей Петров веднъж изчезнаха протоколи от разпит на защитения свидетел Теменужка Василева.

Случаите са много. Очевидно става дума за някакъв особен феномен. Нещо като Бермудски триъгълник, но в съдебната система. Зона, в която има висока паранормална активност. Паранормална в смисъл, че активността не се побира в човешката представа за нормална работа – например върви си някакво разследване, всичко е в срок, разпитват се свидетели, повдига се обвинение, делото влиза в съда, следва присъда – и готово.

Не. В нашия Бермудски триъгълник вилнеят извънземни. Няма друго обяснение защо в повечето случаи се оказва, че уж разследването тръгва, но после го прекратяват, след това се възстановява, междувременно се оказва, че заподозрените са избягали, а най-накрая става ясно, че въобще липсват доказателства, и айде – оправдателна присъда. Паранормално е, братя.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст