ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

внвнтвн

Слагат 15% данък върху бингото

Това предвиждат промени в Закона за хазарта, внесени от социалиста Георги Кадие

14.11.2014| Коментари Новини0| видяна 648

Новини

С данък от 15% да се облагат приходите от залози в бинго зали и лотарийни игри, предвиждат промени в Закона за хазарта, внесени от социалиста Георги Кадиев, които депутатите от временната бюджетна комисия към парламента одобриха на първо четене.

"Пропуснахме облагането на тези игри. Целта е да попълним празнината. Сега те се облагат само с корпоративен данък и загубите са около 2 млн. лв. за бюджета", защити законопроекта Кадиев. 

По думите му с промените ще се запълнят доста празноти и няма как те да навредят на бюджета, а напротив – ще донесат още приходи в хазната.

От Министерство на финансите не излязоха с актуално становище, а Людмила Петкова, директор на дирекция "Данъчна политика" към ведомството, заяви, че с предложените промени не се решават проблеми, а се създават големи неясноти.

"Въпреки запазването на облагането на хазартните игри офлайн и на малкото фирми онлайн в приходите от дейността им се наблюдава спад, а ръст има само при алтернативния данък. Все пак МФ ще подпомогне разписването на разпоредбите, каквото и решение да се вземе", заяви Петкова.

По време на заседанието на комисията бяха разгледани и предложения за промени в Закона за ДДС, внесени от Волен Сидеров, както и на промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, предложени от Михаил Миков, които обаче не бяха одобрени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст