ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шефове на Пътна полиция ще участват в Световния ден на възпоменание на жертвите от катастрофи

катастрофа

В неделя, за девети поредна година, ще бъде отбелязан Световният ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия. С  резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година, всяка трета неделя от месец ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия. През тази година определената дата е 16 ноември.

Ръководни служители на Пътна полиция и Държавно обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението се включват в инициативите, посветени на отбелязването на Деня за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. След сутрешната неделна литургия в храм –паметник “Александър Невски” служители на Българската православна църква ще отслужат панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Възпоменателни молитви и панахиди се извършват още от петък в богослужебните храмове на основните религиозни вероизповедания в страната.

В 11.30 часа пред “брояча на катастрофите” на Военномедицинска академия в столицата в памет на загиналите е предвидено да бъде представена възпоменателна инсталация. На място, ръководни служители от Пътна полиция ще предоставят информация за пътно-транспортния травматизъм в страната. В Центъра по кръводаряване на Военномедицинска академия и в Националния център по трансфузионна хематология ще бъде даден старт на кръводарителска кампания, която ще продължи до 24 ноември в цялата страна.

Партньори в инициативите за отбелязване на Световния ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия са Българският Червен кръст, Пътна полиция, Държавно обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Националния съвет на религиозните общности в България, както и основните религиозни вероизповедания, Българска асоциация на пострадали при катастрофи и Съюзът на българските автомобилисти.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст