ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сотир Цацаров се срещна с генералния прокурор на Казахстан

Цацаров и генерален прокурор на Казахстан

Главният прокурор на Р България се срещна с генералния прокурор на Република Казахстан. Традиционно добрите отношения между Прокуратурата на България и Генералната прокуратура на Казахстан, установени при подписването на Споразумението за сътрудничество през 2010 г., бяха сред темите на разговор между Сотир Цацаров и колегата му Асхат Даулбаев. Срещата се проведе на 14 ноември 2014 г. в Съдебната палата.

Българският главен прокурор представи структурата на държавното обвинение и поясни ролята на специализираните прокуратури, създадени след подписване на Споразумението. Генералният прокурор на Казахстан посочи, че в страната им функционира Комитет по правна статистика и специализирано отчитане, в който е включена информация от 69 държавни институции, обединена в компютърна база данни.

Двамата обвинители се обединиха около становището за интензифициране на двустранния диалог между двете прокуратури с оглед на съвременните предизвикателства като киберпрестъпността, трансграничната престъпност и тероризма.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст