Радан Кънев: Русия се отказа от “Южен поток” по икономически причини

радан кънев

Русия се е отказала от проекта "Южен поток" по чисто икономически причини. Това заяви в парламента Радан Кънев от Реформаторския блок.

"България трябва да предприеме незабавни стъпки за създаването и укрепването на Европейския енергиен съюз. В тази ситуация България трябва да се оттегли от проектната компания за „Южен поток“ и да освободи ангажираните затова заеми и собствени средства, да ангажира незабавно този ресурс в спешно изграждане на интерконекторните газови връзки", каза Кънев.

„По темата „Южен поток” не мисля, че българският парламент трябва стигне до консенсус. Многократно сме виждали БСП да обслужва чужди интереси по тази тема и ми е трудно да си представя, че ще имаме обща декларация. Видяхте едно ключово гласуване, което ГЕРБ, РБ, ПФ с много малко мнозинство отхвърлиха една меко казано унизителна декларация", допълни той.

Относно исканията на Патриотичният фронт Кънев заяви: "Винаги има цена, но нашите разговори с фронта за свързани с политически мерки, а не с персонални пазарлъци". Той посочи, че срещите продължават, но още нямало предложение за ден, час и място. По-рано от Патриотичния фронт обявиха, че днес ще продължат разговорите за двете назначения на партията на Корман Исмаилов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст