ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

SMS услугите на Агенцията по вписванията безплатни от 2015 г.

Агенция по вписванията

Заради зачестилите опити за кражба на фирми и ниския процент на собственици, които ползват SMS известяване при промяна по делата на компаниите, Агенцията по вписванията въвежда безплатно изращане на съобщенията, съобщиха от ведомството, след като обсъдили с премиера Бойко Борисов този проблем.

В момента едва 1% от собствениците на регистрирани фирми са се абонирали за SMS-известяване, когато настъпи промяна в Търговския регистър по тяхната собственост, показват данните на агенцията.

От 1 януари 2015 г. всички, които са се абонирали за услугата, ще получават безплатно съобщение на мобилния си телефон за настъпила входяща регистрация за търговец в Търговския регистър и оповестяване за услуги, предоставяни от службите по вписванията (Имотен регистър). От второто известяване могат да се възползват собствениците на имоти.

Стойността на услугата, която ще бъде обявена чрез публична покана, е в размер до 50 хил. лв. годишно (до 20 хил. лв. за Търговския регистър и до 30 хил. лв. за Имотния регистър) и ще се поема от бюджета на агенцията.

От там съобщават още, че продължават с надграждането на "Регистър Булстат" – осигурено е финансиране за усъвършенстване на регистъра чрез два спечелени проекта по оперативна програма "Административен капацитет".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст