ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Общините получиха новогодишен подарък от 15.4 млн. лева

Министерски съвет заседание

Кабинетът реши да направи новогодишен подарък на част от общините, като одобри превеждането на малко над 15.4 млн. лева допълнително към техните бюждети. Това стана ясно от прессъобщението на правителствения пресцентър.

От тях малко над 12.2 млн. лв. ще отидат за довършване на спортния комплекс, който се изгражда в пловдивския кв. „Тракия”. Община Доспат пък ще получи 300 хил. лв. за разплащане на задължения по строителството на водопровод и за поддържане на общинската пътна мрежа.

Други 162 хил. лева ще отидат в община Стражица за ремонта на социални институции и домове, общински клубове и детски градини. За капиталови разходи в областта на здравеопазването на община Дулово се превеждат 120 хил. лева.

Габрово пък получава 1 млн. лв. за преустройство на сграда в дневен център за деца и младежи с увреждания и за благоустройство на детска градина. По бюджета на община „Марица” правителството превежда 1.5 млн. лв. за отчуждаване на имоти за изграждане на пътна инфраструктура, вкл. за подобренията на Южния околовръстен път на с. Радиново.

Министрите са одобрили и промяна на годишните разчети на сметката за средства от Европейския съюз на Националния фонд за 2014 година. Решението се приема във връзка с промени по основните показатели на годишните разчети, с които се осигурява финансов ресурс за ефективно и ефикасно изпълнение на оперативните програми, съфинансирани от структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС, като се гарантира прозрачността при разходването на публични средства.

С друго решение на министрите за представител на държавата в Надзорния съвет на НЗОК беше определен заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. На този пост той заменя бившия изпълнителен директор на ИАЛ д-р Симеон Василев.

Правителството удължи с още една година наложените ограничения в размера на командировъчните средства, които получават служителите в дипломатическите ни мисии в чужбина. Промяната беше направена в Наредбата за командировъчните средства при задграничен мандат. Предвижда се достигането на пълния процент от предвидените в нея дневни командировъчни за представителите ни зад граница да стане от 1 януари 2016 г., а не от 1 януари догодина. Приемането на постановлението се налага предвид ограничения бюджет на външно министерство за следващата година.

Решенията са приети неприсъствено, става ясно още от съобщението.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст