ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тотален контрол из бургаските клубове за хладно и огнестрелно оръжие

Катуница Бой Цар Киро

Кметът на Бургас Димитър Николов разписа заповед за затварянето на култовата чалготека „4ас Пик”, съобщи местният Флагман. С това градоначалникът показа, че ще бъде безкомпромисен към всеки подобен случай на нарушаване на обществения ред в и извън нощните заведения на града. Вчера, по инициатива н директора на ОД на МВР Калоян Калоянов и кмета Димитър Николов, в дирекцията бяха призовани всички собственици на охранителни фирми и предупредени, че ако не разполагат с нужния капацитет и подготвени служители, е по-добре да затворят заведението, отколкото да се стига до безредици.

Преди два дни 23-годишен бодигард опита да разтърве две пияни компании след оттеглянето им от заведението, но бе наръган с нож. Въпреки че охраната от „Аватари” е действала адекватно, според думите на управителя Георги Янев, след публикациите в медиите се взе решение Общината да забрани на заведението да работи след полунощ поради невъзможността да гарантира сигурността на клиентите.

От днес започва тотален контрол на нощните заведения. Забранява се носенето на ножове и огнестрелно оръжие. Ако охрана на заведението допусне нарушение на това изискване, заведението ще бъде веднага затваряно.

„4ас Пик” за тази вечер има десетки резервации, които трябва да бъдат отменени. Проблемът с клиентите и връщането на парите може да се задълбочи при опит на собственика да продължи работа след полунощ. Това предупредиха от общинската полиция чрез Флагман.Бг.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст