ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Как да пазаруваме изгодно?

пазаруване

През януари и февруари имаме сравнително високо ниво на разходите заради сметките за ток и парно. През март разходите ни достигат до своя пик най-вече заради данъците, но и заради високата сметка за тока от февруари. Това заяви финансистът Банчо Банчев пред Нова телевизия.

Друга критична точка според него е месец август, когато отиваме на море. През септември ситуацията се успокоява, тъй като зеленчуците са по-евтини, а през ноември сметките отново стават по-високи.

Близо 40% от разходите на всяко домакинство отиват за храна. Затова, според Банчев, правилното пазаруване е от първостепенна важност.

Когато пазаруваме, това трябва да се случва по списък, за да не се подвеждаме по промоциите и да не взимаме нищо излишно. Не бива също така да отиваме на пазар, когато сме гладни. Освен това е по-добре да пазаруваме с кошница, а не с количка, за да може да ни натежи и така да спрем навреме, изтъква финансистът.

„Оглеждайте се внимателно нагоре и надолу. Най-скъпите стоки са точно на нивото на очите ни, а най-изгодните – на най-ниското и високото", посъветва Банчев.

Той поясни, че търговците подреждат стоката си по специален начин, за да привличат вниманието на определени групи хора.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст