ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Стартира данъчната кампания

НАП сграда табло надпис

Данъчната кампания започва в 09:00 ч. във всички офиси на Националната агенция за приходите (НАП). Физическите лица могат да подадат декларациите си и да внесат данъка не по-късно от 30 април, съобщават от НАП.

Онлайн системата за подаване на декларации от физически лица с електронен подпис беше активирана в първата минута след настъпването на новата година, припомнят от НАП. Първата данъчна декларация през 2015 г. е подадена 40 минути след полунощ от 34-годишен IT специалист, използвал онлайн услугата за деклариране с електронен подпис.

Последното нововъведение за данъчната кампания 2015 г. е възможността гражданите да подадат подоходна декларация по електронен път без електронен подпис, а с персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно във всеки офис на НАП. Над 150 000 физически лица вече са се снабдили с този код и могат да спестят пет на сто от дължимия данък, ако изпратят онлайн формуляра си до 31 март.

Освен деклариране на доходи онлайн, приходната агенция предлага и възможност за плащане на всички видове задължения по интернет, както и още над 30 е-услуги, които спестяват на бизнеса и гражданите над 300 млн. лв. годишно.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст