ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов: Горчиво съжалявам, че се пошегувах за жена президент

Бойко Борисов говори пред Американската търговска камара на тема: „Приоритети на българското правителство през 2015 година: Политики и мерки за икономически растеж

Горчиво съжалих, че се пошегувах за жената президент. Това е толкова неважно и е далеч да се говори за президентски избори, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той говори пред Американската търговска камара за приоритетите на българското правителство през 2015 година.

„Имаме много добър президент. Вярно е, аз си го харесвах много като министър, но мисля, че се справя много добре като президент. Уважаваме се като институции. След две години и половина ще правим оценка и тогава всяка партия ще решава как да подхожда", допълни Борисов (Президентските избори са след година и девет месеца-б.р.).

"България продължава да бъде най-атрактивната страна в ЕС по отношение на данъците. Изкушението да се повишат данъците винаги го е имало, но с много усилия в парламента успяхме да запазим плоския данък", обясни премиерът.

"Много внимателно следим плана „Юнкер". Аз не съм против да се дават пари за неща, които след това променят облика и улесняват живота на хората. Лошото е, че хората много бързо свикват с хубавото и го приемат за даденост. Когато говорихме за метрото преди 1-2 години беше мечта, сега не си представяме София да съществува без метро", заяви Борисов.

„Изпатихме близо милиард на зърнопроизводителите. Все повече се радвам на синхрона на работата на министрите. Това ми дава оптимизъм, че правителството ще завърши мандата си. Надявам се да проведем местните избори в условията не само на предизборна борба, но да бъде и толерантна и нормална кампания. Най-важното е България да е стабилна, а това е възможно само със стабилно правителство", каза още той.

„По-добър от този вариант за правителство нямаше как да се избере. Това правителство има възможност да отреагира и да заработи, да направи така, че да не е така празна годината, както 2014 г.. Последиците от експеримента „Орешарски" са изключително тежки за България", добави Борисов.

"В България има свобода на словото. Толкова много медии има. Цензурата и свободата на словото идват от хората, които притежават медиите. Кажете една тема, по която в България да не е говорено. Всеки журналист може да напусне. Ако е добър, има толкова много медии", смята премиерът. По думите му в други държави и то такива, които са "много по-напред" имало теми, по които не би се писало.

"Ние като държава нито се месим, нито ще се месим. Всеки знае собствениците на медиите. Хората и пазарът регулира всичко. Има телевизии, които въобще ги нямам и на програма. Това си е мое право", каза още Бойко Борисов.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст