ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Повече приходи за “Спиди” през 2014 г.

спиди

Най-голямата българска куриерска компания "Спиди" АД за поредна година отбелязва висок темп на органичен растеж от 16.7% спрямо 2013 г., като приходите й достигат 76.7 млн. лева. Това показват данните от неодитирания неконсолидиран отчет на фирмата за миналата година.

Най-високи увеличения се отчитат в сегментите и услугите, които са въведени и активно се развиват през последните години – международните доставки, палетите и индивидуалните клиенти. Значителен принос за растежа има и позиционирането на компанията към индивидуалните клиенти, което й позволи да се възползва от бурното развитие на електронната търговия в страната.

Ръстът на приходите намира положително отражение и в печалбата – преди лихви, данъци и амортизации, която нараства с 6.3% до над 14 млн. лева. За 2014 г. нетна печалба на дружеството е 9.4 млн. лв. спрямо 8.6 млн. през 2013-а.

През последното тримесечие на миналата година компанията приключи процедурата по увеличението на капитала на дружеството с 20.5 млн. лв. и закуването на 100% от капитала на "Геопост България" ООД и "ДПД" СА, Румъния. Сделките са на обща стойност 25.5 млн. лв. и са част от инвестиционната програма на "Спиди" в размер на 34.7 млн. лева. Останалите инвестиции са насочени към обичайната дейност – закупуване на транспортни средства (5.37 млн. лв.), техническо оборудване (2.8 млн. лв.) и разширяването на логистичната мрежа (1.2 млн. лв.).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст