ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бившият президент на Банка Москва откраднал 62 млрд рубли (около 890 млн долара)

рубли

Следственият департамент при руското МВР увеличи общата сума на откраднатите от Банка Москва средства до 62 млрд. рубли (около 890 млн. долара)., съобщава руският бизнес вестник „Комерсантъ“ като се позовава на съдебно решение за налагане на запор върху парични средства на фирмата „Беном-М“ АД, което владее търговския център „Весна“ в известния московски район Новий Арбат. Според следствието, запорираните 21,6 млн. рубли са били печалба на компанията и са могли, чрез мрежа от офшорни компании, да попаднат при главния обвиняем по делото – бившият президент на Банка Москва Андрей Бородин.

На 21 октомври 2014 г. Тверският районен съд запорира сумата от 21,6 млн. рубли заради „изпълнение на осъдителната присъда в частта й относно гражданския иск“. Паричните средства са се намирали на текуща сметка на търговския център в Банка Москва.

Първоначално размерът на на насените от Бородин и компания щети на трезора се изчисляваше на далеч по-малка сума – „едва“ 13 млрд. рубли.

В същото време руската Агенция за гарантиране на влоговете в банките (АСВ) съобщи, че най-късно на 25 февруари ще започне да изплаща гарантирания размер на влоговете в затворената поради неплатежоспособност кредитна институция „Сургутский центральный“. На 100% погасяване подлежат парите по всички сметки на едно физическо или юридическо лице в трезора с общ размер до 1,4 млн. рубли. Депозитите в чужда валута се изплащат също в рубли по фиксинга на РЦБ за 11 февруари 2015 г., се отбелязва още в съобщението на АСВ.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст