ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов: Спасихме кожите някак, но изводите остават

Министерски съвет Бойко Борисов - министър-председател

"Сега спасихме кожите някак, но си остават изводите", заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел по повод снощния инцидент с правителствения самолет "Фалкон", който кацна принудително заради проблем с единия колесник. Късно през нощта все пак премиерът е успял да стигне до Брюксел с резервния правителствен самолет.

"На последно място бих взел геройска поза, когато кръжим над София и не знаем какво ще се случи. Сега мога да кажа, че пилотите бяха безупречни. На никого не го пожелавам. Има го, случва се, не е приятно", добави Борисов, цитиран от БТА.

Той не пожела да отговори дали е възможно да става въпрос за саботаж иуточни, че авариралата машина е поставена под наблюдение и днес се очаква швейцарски екип да пристигне за оглед. Хубаво е и това да се има предвид, добави премиерът.

"В предишния мандат казах, че тези самолети и вертолети трябва да летят, екипажите трябва да работят. Когато не са летели месеци наред, губят стаж и навици. Обикновено, когато стане нещо лошо, българинът тогава се задейства", коментира още Борисов и припомни, че едва след повредата на бившия правителствен Ту-154М над Лажиш са били купени самолетите "Еърбъс" за "Авиоотряд 28".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст