ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ангелкова иска да лети тайно

Служебният министър на транспорта Николина Ангелкова "показа вратата" на редица шефове от поверената й сфера.

Точно 180 хил. лв. ще даде Министерството на туризма за самолетни билети и хотелски настанявания на администрацията си, като е предвидено парите да стигнат за 12 месеца. Едно от условията в процедурата обаче буди сериозно недоумение.

"От значение за възложителя е гарантирането на конфиденциалност на извършваните пътувания (дати, маршрути, превозвачи) и хотелските настанявания от страна на участника, който ще бъде избран за изпълнител", пише в документацията. С други думи, министърът на туризма Николина Ангелкова иска ни повече, ни по-малко да покрие всички свои пътешествия зад граница, хотелите, в които ще отсяда тя и антуражът й, както и цените, които данъкоплатците плащат за това. Иначе току-виж някой служител на избрания туроператор вземе, че изпее докъде, с кого и за колко са летели чиновниците. Друг тази подла работа няма как да извърши, защото на практика разходите за самолетни билети на ведомствата са безотчетни. Списъкът на хората, които пътуват на държавни разноски, също не е строго ограничен и съответните началници винаги го дописват, както намерят за добре. А за капак на всичко тарифите за полетите на властта са същите или дори по-високи от стандартно обявените, въпреки че се провеждат търгове и се поръчват огромни количества билети.

Колкото до основните дестинации, за които фирмата победител трябва да пази конфиденциалност, те са 46. Сред тях са Брюксел, Виена, Москва, Лондон, Париж, Мадрид, Хелзинки, Копенхаген, Амстердам, Берлин, Будапеща, Букурещ, Прага, Братислава, Истанбул, Токио… Впечатление прави липсата на каквито и да е градове в Северна Америка и отсъствието на екзотични направления. Единственото място в списъка от Южна Америка е малкото чилийско градче (с едва 25 хил. души население) Пуерто Варас. Министър Ангелкова е посочила също така, че ще посещава и най-известния от канарските острови – Тенерифе.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст