ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хилъри Клинтън е използвала личния си имейл за служебни дела

Хилъри Клинтън

Докато е била държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън е използва личната си електронна поща, вместо правителствения си имейл, за да провежда официална кореспонденция, заявиха от Държавният департамент.

Практиката е била разкрита след като през миналата година Държавния департамент поиска от бившите секретари информация за съхранение в архив. След като Клинтън е депозирала своите файлове, департаментът открива близо 300 електронни писма до комисия към Конгреса, която разследва терористичната атака в Бенгази (Либия) от 2012 година. При атентата загинаха четирима американци, включително посланикът на САЩ Кристофър Стивънс.

Разкриването на скандалните практики на Клинтън идва около седмица след като стана ясно, че Фондация Клинтън е получила подарък от 500 хил. долара от правителството на Алжир през 2010 г.. Това нарушава споразумението с Белия дом по отношение на чуждестранните дарения.

Взети заедно, последните разкрития могат поставят неудобни въпроси пред Клинтън, докато тя се подготвя да обяви президентската си кампания още през следващия месец. Дейностите й в Държавния департамент и работата й във фондацията вече дават достатъчно "хляб" за критиците, особено по отношение на случая с Бенгази. Според политолозите Клинтън не е била напълно прозрачна по отношение на дейността си в Държавния департамент.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст