ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вучков призна, че е подал оставка заради противоречие с Борисов за главния секретар

Парламент Веселин Вучков мин.на МВР

"Подадох оставка заради противоречие с премиера Бойко Борисов за бившия вече главен секретар на МВР Светлозар Лазаров". Това призна от парламентарната трибуна вътрешният министър в оставка Веселин Вучков. Той призова народните представители да се върнат към темата на дебата независимо от сгъстената политическа обстановка, а именно към обсъждането на кандидатурата на вицепремиера Румяна Бъчварова за шеф на МВР. 

"Оставката ми беше породена от едно противоречие с г-н Борисов по повод професионалната съдба на главния секретар", поясни Вучков. Макар да обясни, че не е ставало дума за конкретно лице, тпй обяви, че не е могъл да приеме, че начело на професионалното ръководство на МВР трябва да е човек, което олицетворява модела, срещу който гражданското общество се е противопоставило.

"За мен като политически ръководител на министерството бе важно, че Светлозар Лазаров не вдъхваше доверие в професионалното ръководство", каза още министърът в оставка. По думите му когато между него и премиера има дори и сянка на противоречие и недоверие, е нормално той да се оттегли.

Вучков изрази увереност, че Румяна Бъчварова ще продължи реформите в силовото министерство и й обеща подкрепа. От парламентарната трибуна той благодари на ГЕРБ за подкрепата за новия закон за МВР и на всички останали групи, които са застанали зад него.

Вучков благодари и министрите, както и на Бойко Борисов за това, че го е избрал и номинирал за министър.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст