Лукарски: “Дунарит” ще продължи да работи

министър Божидар Лукарски и неговият екип се срещнаха с представители на синдикалните структури на КНСБ и КТ „Подкрепа“ при „Дунарит“ АД.

След като съдът е спрял решението за отнемане на лиценза на "Дунарит", значи няма да има такова нещо. Предприятието може да продължава да си изнася продукцията. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той отговори на въпрос дали Министерство на икономиката ще обжалва решението на Административен съд София-град, с което се отхвърля отнемането на лиценза на "Дунарит".

Божидар Лукарски коментира и дали ще се спазят сроковете за строителството на "София Тех Парк" и дали няма да загубим европейско финансиране. "Следим внимателно ситуацията около "София Тех Парк". Там всички проектни и монтажно-строителни дейности се движат по график и в срока, в който ще приключат през ноември 2015 г. Нямаме причини да се съмняваме, че това няма да се случи", каза министърът на икономиката. За "София Тех Парк" не са налагани финансови корекции и от икономическото министерство смятат, че няма да има такива", каза министърът.

"Очакваме повече от 9 хил. предприятия да бъдат подпомогнати чрез безвъзмездни средства и финансови инструменти, урбанизация на повече от 1 млрд. евро частни инвестиции, да се увеличи делът на иновативните предприятия, да се увеличи производителността на малките и средни предприятия, да се допринесе за намаляване на енергийната интензивност на икономиката", изброи Лукарски като цели на оперативната програма за периода 2014 – 2020 година.

"Сформиран е и Комитет по наблюдение на оперативната програма на 10 декември 2014 г. и е проведено първото предварително заседание, на което са приети вътрешните правила за работа на комитета, индикативната годишна работна програма за 2015 г., стартирала е и подготовката за обявяване през месец март 2015 г. на първата процедура, по подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия”, отбеляза министър Лукарски. Той обясни, че са разработени и одобрени от Комитета по наблюдение критериите и методологията за подбора на проектите по процедурата. В процес на разработване в момента са насоките за кандидатстване и пакета от документи към тях.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст