Откриха хероин за 1 млн. лв. в ретро автомобил

Старо Волво

Хероин за 1 млн. лв. в ретро автомобил откриха и задържаха на Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“ (АМ). Наркотикът е открит в ретро автомобил „Volvo" със сръбска регистрация, управляван от сръбски гражданин, който пътувал сам от Турция през България за Сърбия.

След пристигането на пункта колата е селектирана от митническите служители за рентгенова проверка, при която се установяват необичайни плътности в задната част на превозното средство. Извършена е и щателна митническа проверка, при която инспекторите откриват, че в специално изграден тайник под задното стъкло са укрити 20 пакета с бежово прахообразно вещество.

При проведения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Общото количество на открития наркотик е 10.929 кг на стойност по цени на съдопроизводството 1 милион лева.

Превозното средство и шофьорът са задържани. По случая работи разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

В хода на разследването със съдействието на служителите на регионалното звено за борба с организираната престъпност е установена съпричастност към случая и на друг сръбски гражданин, който също е задържан.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст