ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Разбиха ОПГ, специализирана в кражби на кабели

човек с белезници

Полицията е провела разследване, в резултат на което е разкрита организирана престъпна група, специализирана в кражбите на кабели от електропреносната мрежа в цялата страна, съобщиха от регионалната дирекция на МВР в Сливен. Само на територията на областния град групата е извършила над 50 кражби на стотици метри електропроводници.

Работата по разкриване и задържане на престъпната групата е продължила няколко месеца. Нейната дейност е проследена и установена на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. Групата е извършвала кражбите в продължение на година и половина, предимно на територията на югоизточна България.

Последния удар групата прави на 10 март в района на село Бяла паланка, община Твърдица, където извършва кражба на 3000 метра кабел. Задържани са шестима участници в престъпната група, всички от село Градец, общ.Котел, сред които и главния организатор.

Според събраните данни групата се е ръководела от М.Г.(33г.), криминално проявен и осъждан за престъпления по чл.195 и чл.196 от НК. Други задържани членове са И.Д.(39г.), Л.Г.(33г.), В.П.(22г.), Н.Х.(37г.), криминално проявени за кражби и И.Х.(34г.), който е без криминални регистрации.

В хода на активните действия по разследването, проведени под надзора на прокуратурата са събрани множество доказателства за извършваната от групата престъпна дейност.

Сливенският окръжен съд е наложил мярка за неотклонение на тартора на групата М.Г. и на още двама участници- И.Д. и Н.Х. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на шестимата продължава.

Днес задържаните с постоянна мярка са конвоирани до Ямбол за извършване на процесуално-следвани действия с тях за документиране на престъпната дейност, извършвана от групата на тяхна територия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст