ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Менюто в “Авиоотряд 28” ще е нормално, но няма да е пръжки, сланина и домашна ракия

авиоотряд 28

Менюто на правителствения "Авиоотряд 28" ще е "нормално", но в него няма да има пръжки, сланина, туршия и домашна ракия. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски пред журналисти след края на правителственото заседание. Той обясни, че сега разбира, че там се сервират екзотични храни по време на полетите на властта.

В последната поръчка на авиоотряда на стойност 40 хил. лева присъстваха редица екзотични и скъпи храни и напитки, като 12-годишно уиски, омари, ордьоври със скариди, папая, манго и други, предназначени за полетите на премиера, президента, министрите и официалните делегации.

В отговор на общественото недоволство от "Фейсбук" вчера премиерът Бойко Борисов призна, че ще спре поръчката и кетъринг няма да има.

"Като съм летял никога не съм ял такива неща в правителствения самолет", разясни Московски и предположи, че такъв кетъринг е имало през всичките години досега, но той е бил записван общо, например като "морски дарове", а не както в момента – поотделно.

Министърът заяви, че не се занимава с кетъринга и не контролира менюто в самолетите. "Точно заради предишния ни мандат, понеже написахте глупости, че Борисов ял по 2 кг фъстъци, като летял с "Авиоотряда", премиерът още в началото на мандата каза, че не желае абсолютно никакъв кетъринг да ползва и не е ползвал", коментира още Московски. По думите му премиерът яде по една, две ябълки по време на полет.

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст