Петрол

Синдиците на Корпоративна търговска банка са издействали запор върху акциите на дружеството „Елит Петрол-Ловеч“, което е собственик на 124 бензиностанции на веригата „Петрол“, показва проверка в Търговския регистър. Запорът вече е наложен чрез частен съдебен изпълнител.

Запорът е наложен от Търговско отделение на Софийски градски съд на 19 май. С акциите на дружеството е обезпечен иск на КТБ към фирмите „Арвен“, „Елит Петрол“ и „Нафтекс Петрол“. Така акциите в размер на 45.7 млн. лева на дружеството нов собственик на бензиностанциите – „Елит Петрол – Ловеч“, вече не могат да бъдат прехвърлени.

В края на 2013 г. тогава още действащата КТБ придоби мажоритарна собственост върху „Петрол“, като пое задълженията на компанията. След поставянето на банката под особен надзор предприятията от групата на холдинга преминаха под контрол на свързани с бизнесмена Гриша Ганчев дружества. Гриша Ганчев е и председател на управителния съвет на компанията.

"Елит Петрол" притежава бензиностанциите на веригата, а "Нафтекс Петрол" дистрибутира горивата.

"Елит Петрол-Ловеч" е собственост на „Елит Петрол“, но върху неговите акции е вписан особен залог в полза на дружеството "Кристъл Асет Мениджмънт".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст