Село се вдига на оръжие срещу 1000 роми

Орлов мост кон каруца цигани

Все по-тежко става положението за 150-те жители на гърменското село Марчево. Те са вдигнали ръце от ежедневните набези на роми. Край селището е ромският квартал „Кремиковци" с близо 1000 души. „Чувстваме се като пушечно месо. Никой не е застрахован от кражба, обир, грабеж. Като на война сме. Оставени сме сами да се оправяме – един си зазижда прозорците, друг поставя бодлива тел, трети вдига ограда, четвърти си купува пистолет. А полицията я няма никаква. Пускаме жалби, но никой не им обръща внимание", твърди бившият кмет на Марчево Розен Марчев.

Той и съселяните му настояват да се направят законодателни промени, които да им позволят да се защитават с оръжие в домовете си, когато в тях нахлуят крадци. За да са наясно апашите, че поставят живота си на карта, ако посегнат на чуждо имущество. „Нали частната собственост е неприкосновена! Затова трябва да можем да я браним с оръжие. Щом някой влиза в къщата ми с взлом, значи не ми идва на гости, а да ме окраде, да ме ограби, да ме пребие. В най-скоро време ще искам среща с депутати от региона. Само промени в закона ще ни помогнат в битката с крадците", категоричен бившият управник.

На първо време местните жители искат полицията да монтира поне 4 видеокамери, които да „ловят" нарушителите на реда и апашите.

"Крайно време е да се осигури денонощен полицейски патрул в селището, защото не сме като другите села, ние сме 150 души, а ромите са 1000", казва още Розен Марчев

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст