ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гугъл ще смята калориите по снимка

храна

Ако преди броени минути сте видели снимка на храна публикувана от ваш приятел и ви се иска тя да е в чиния пред вас, но ви е грижа за фигурата ви, Гугъл има решение. Компанията работи по приложение, което използва изкуствен интелект. Благодарение на него ще може бързо да сметнете колко калории има в храната на снимката и да решите дали наистина бихте си хапнали от тази порция.

Приложението се нарича Im2Calories и негова демо версия бе показана миналата седмица. Демонстрацията бе направена от представителя на Гугъл от Кевин Мърфи, който показа, че приложението  успява да генерира колко калории има на снимка, на която присъстват яйца, препечена филийка и бекон.

Важно е да се отбележи, че не е необходимо снимката да бъде с висока революция или пък потребителят да прави нещо по-специално. Приложението само ще разчита снимката и ще обявява колко здравословна или не е храната пред вас.

Въпреки вероятността приложението Im2Calories да не достигне до широка употреба от средностатистическия потребител, от Гугъл вече са извадили патент за него. Опасенията идват от там, че в не малко от случаите хората не разполагат с избора "Дали да ям това или не", по простата причина, че не разполагат с големи финансови възможности.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст