ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кадиев: Вървим по пътя на СДС със страшна скорост

георги кадиев

Ако продължаваме така, след 5 години на изборите ще имаме 1% и Лукарски ще е председател на партията, защото вървим по пътя на СДС със страшна скорост. Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от БСП Георги Кадиев.

Повод да изказването му бе информацията, че на лидера на БСП Михаил Миков е предлаган подкуп, за да не се кандидатира за председател на партията. "В момента, в състоянието, в което е БСП, всякакъв разговор за такива неща е участие в сценарий срещу БСП. Ще предложа на колегите да оставим темата за след местните избори", каза той.

Според Кадиев в момента за БСП е "най-добре да не се занимава нито с Пленуми на истината, нито с разчистване на сметки", защото това щяло да доведе до срив на партията. "Ако бях на мястото на Миков, бих оставил въпроса за след местните избори и тайничко бих махнал човекът, който е предложил подкуп", каза Кадиев като подчерта, че не той е предложил подкупа.

Той допълни, че изнасянето на тази информация малко преди изборите е "поредното отстрелване на хора". "Аз съм съгласен с Миков, че в момента върви сценарий срещу БСП, който е с участие на хора и от БСП, и извън нея", каза Кадиев.

Депутатът обяви,че ще настоява с тайно гласуване групата на червените да се произнесе за изключването му. Ако го изключат, той е категоричен: „Най-вероятно ще напусна парламента". Кадиев обаче има колебания за този си ход, за да не предаде гласоподавателите, дали му преференциите си на изборите. Депутатът получил вече упреци в тази посока от симпатизанти с молба да не напуска НС. Затова Кадиев ще измисли начин да се допита до тези хора.

Въпреки всичко той се надява, че няма да се стигне до изключването му само защото се е опитал да даде права на определена група избиратели. Георги Кадиев отхвърля обвиненията, че е зависим от ДПС и припомни, че в предишния парламент е един от малцината червени, гласували срещу кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст