ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП с амбиции за 70 кметски места на изборите

михаил миков

В БСП вече са ясни 18 от имената, които ще се борят за кандидат-кметския стол на вота наесен. До края на август трябва да бъдат известни и другите номинации, заяви на брифинг лидерът на червените Михаил Миков. 

Той подчерта, че левицата ще се стреми да спечели около 70 кметски места в цяла България. 

Миков не пожела да разкрие, кой и от името на кого, му е предлагал подкуп, за да се откаже от лидерската битка в полза на трето лице на конгреса на БСП, когато бе избран председател на партията. Миков единствено коментира, че това бил пореден опит да се удари не него, а моралния облик на левицата. Според него хубавото било, че скандалите не са продукт на вътрешна дискусия, а идват отвън. 

Така или иначе не стана ясно какво ще се случи с опозиционера на ръководството на червените Георги Кадиев. Той внесе законопроект, с който желае изменение на Изборния кодекс, с което да се позволи агитацията на майчин език. От БСП се противопоставиха на това и му препоръчаха да оттегли своята идея. Кадиев обаче остана непреклонен и не смята да го направи. 

Михаил Миков заяви, че БСП застава твърдо и категорично зад Сергей Станишев, който се кандидатира за президент на партията на Европейските социалисти (ПЕС). Председателят на левицата заяви, че няма нищо по-хубаво от това българин да бъде начело на ПЕС, тъй като Станишев очертава други перспективи. 

Миков призна, че ще се срещне с лидера на АБВ Георги Първанов, но не е ясно още кога, тъй като и двамата имат натоварени програми. Срещата им обаче няма да бъде, за да договарят кметски номинации, а АБВ да помогне на червените да събере необходимите подписи за сезиране на Конституционния съд относно ратификацията на договора за дилърство с четири чуждестранни банки за посредничество при емитиране на външен дълг. 

От левицата съобщиха още, че има натиск за корекции между първо и второ четене в Закона за защита на конкуренцията, хем той да се приеме, хем да не нарушава доминиращото положение на пазара на големи търговски вериги. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст