ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полиция и прокурори обискираха централата на Дойче банк

Дойче банк

Централата на най-голямата германска финансова институция Дойче банк във Франкфурт беше окупирана от полиция и прокурори, съобщи "Уолстрий Джърнъл". Те са разследвали спорни сделки с ценни книжа на някои от нейните клиенти във връзка със сериозни данъчни измами, съобщиха пред изданието неназовани официални представители и служители на банката.

Говорител на банката заяви, че прокурорите не са повдигнали обвинения срещу служители на Дойче банк, но отказа по-нататъшен коментар във връзка с днешната акция.

Лице, запознато с разследването, добави, че клиенти на голямата германска банка са участвали в спорни търговски сделки, прилагани от инвеститори и банки за укриване на данъци чрез използване на "европейските данъчни вратички". Разследването е фокусирано върху един вид т.нар. "дивидентно-арбитражни стратегии", пише "Уолстрийт Джърнъл". Инвестиционните посредници използват този тип арбитражи, за да спестят данъчни плащания.

Според Ройтерс акцията е свързана с частната германска банка Sal Oppenheim, която беше закупена от Дойче банк през 2010 година.

Новината за започналото разследване доведе до спад с над 3% на акциите на Дойче банк на борсата във Франкфурт.

През уикенда  изпълнителните директори на най-голямата германска финансова институция Аншу Джайн и Юрген Фичен подадоха оставки.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст