ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румяна Бъчварова беше на работно посещение в областните дирекции на МВР в Пазарджик и Пловдив

Парламент Румяна Бъчварова вицепремиер и мин. на МВР

Вътрешният министър Румяна Бъчварова беше на работно посещение в областните дирекции на МВР в Пазарджик и Пловдив, за да се запознае с приоритетите и актуалните въпроси в работата на двете дирекции. По време на срещата с директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев министърът се осведоми за текущите оперативни дейности в областта. Ст. комисар Рогачев  подчерта, че основен приоритет е противодействието на битовата престъпност, като стремежът е да бъдат обхванати и най-малките населени места.

Една от ключовите въведени  мерки е 24-часово присъствие на полицейски патрули по места. Провеждат се редовни проверки на адресни регистрации и е увеличена разкриваемостта на кражбите на МПС. Ст. комисар Рогачев открои и общ спад на кражбите с 98 за първото петмесечие на годината в сравнение със същия период миналата година благодарение на въведените мерки.

По време на срещата с министър  Бъчварова директорът на ОДМВР Пловдив ст. комисар Пламен Узунов открои като основно предизвикателство високият брой пътно-транспортни произшествия на територията на областта, основно поради шофиране след употреба на алкохол в по-малките населени места. Узунов подчерта, че се полагат много усилия за намаляване на  негативната статистика чрез засилени проверки на пътя. Екипът на областната дирекция работи по въвеждането на широкообхватна система за видеонаблюдение. Ст. комисар Узунов изрази удовлетворение от доброто взаимодействие с прокуратурата и местната власт, което спомага за успешното обезпечаване на обществения ред и сигурността в областта.

Визитата бе част от редовните работни посещения на министъра из страната.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст