ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Плевнелиев е подчиняващ се чиновник

официална церемония по откриване разширението на софийското метро Кристалина Георгиева - Еврокомисар Росен Плевнелиев - президент Бойако Борисов - министър-председател Йорданка Фандъкова - кмет Стоян Братоев

Президентът Росен Плевнелиев не е друго, освен чиновник, който се подчинява на евродирективите. Той показва поведение на човек, прекалено съветван от своя антураж. И сприхаво желае да скрие своя дефицит на компетентност. Това каза в ефира на bTV психиатърът доктор Николай Михайлов, който коментира български политици.

"При президента има някакво усещане, че винаги трябва да е в някаква роля. Непрекъснато е опиянен от доброто, все го бута нещо да е при цветята и светлите хоризонти. Има почти детска проницателност, че няма страшно за нищо. С това може да утешава юноши и средношколци, но не и зрелите хора, които знаят кои са настина съществените въпроси", коментира Михайлов.

След това той анализира и личността на министър-председателя Бойко Борисов. Според Михайлов той е уникален талант, който не бива да се подценява за нищо.

"Неговото просторечие зашеметява. Той снема остротата и на най-ръбатите политически завои с едно просторечие на границите на допустимото. Като редуцира сериозността в анекдот и тя се възприема тутакси. И той по инстинкт знае, че това ще стане точно така", казва Михайлов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст